Радий: The Gunk

Радий: The Gunk

The Gunk це нова гра від студії Image & Form Games (можливо ви грали в серію SteamWorld), і це їх перша спроба в повному 3D. Вийшло непогано.

The Gunk, review, огляд The Gunk, review, огляд The Gunk, review, огляд

Цей проект грається як action adventure платформер від третьої особи з невеликим акцентом на дослідження локацій і вирішення загадок. Тому складно не побачити паралелей з SteamWorld Dig. Головні герої прилетіли на далеку планету в пошуках ресурсів на продаж, але ці ресурси ви також будете витрачати на покращення своїх можливостей, що трохи нагадує Dig. Навіть сама взаємодія з дивною каламуттю (той самий Gunk з назви) яка обліпила планету схожий на риття з Dig. І велику роборуку головна героїня тут теж має, хоча цього разу не для того щоб щось бити, а щоб стріляти та всмоктувати ресурси.

Але в цілому проходження The Gunk набагато більш лінійне і просте в плані механік. Інколи ви можете відійти від основної дороги і знайти ресурсі в якомусь глухому куті, може навіть з додатковою загадкою, але після цього вам потрібно назад на основний шлях. Ви також можете сканувати різну флору і фауну планети, що з часом дає вам більший вибір покращень, але багато з них не потрібні для того, щоб пройти гру. Тут також більше акцент на сюжет (хоч і в Dig так сіквелі сюжет був важливим). Ну і, як очікувано від сучасної 3D гри, пробивати свій шлях крізь стіни ви тут теж не зможете (і не треба глузувати, Red Faction).

В цілому гра виглядає дуже красиво, музика приємна, персонажі гарні, історія цікава… Але весь час мені здавалось, ніби це скоріш класна ідея, яку непогано реалізували, а не дійсно офігенська гра в яку дуже весело грати. Проект мені нагадав скоріш Dig 1, який потім розширили в набагато кращий Dig 2. Тому я сподіваюсь, що наступна 3D гра від студії буде дуже класною після цієї першої спроби.

The Gunk мені сподобалась, хоча гра і не сильно чудова. Але вона свого часу варта, тим паче що займає вона 5-6 годин, тому набриднути теж не встигає. І все ж, я сподіваюсь, що наступна гра студії буде ще краще.