Розчарування: Resident Evil Village – Winters’ Expansion

Два роки тому я пройшов Resident Evil Village і хоча перше проходження було прикольним, перепроходити її було дуже неприємно, що незвично для серії. На третьому проходженні гри я просто втомився, видалив гру і не дивився в її сторону аж боки не вийшло DLC Winters’ Expansion. Воно виглядало не настільки цікавим, щоб брати його за повну ціну, тому я лише нещодавно нарешті взяв його і пройшов. В гіршому випадку, я очікував що і воно хоча б перший раз зайде мені нормально, просто грати більше одного разу я не буду. Виявилось, що DLC навіть перший раз не дуже.

Resident Evil Village, Winters’ Expansion, DLC, review, огляд Resident Evil Village, Winters’ Expansion, DLC, review, огляд Resident Evil Village, Winters’ Expansion, DLC, review, огляд

Що ж в це DLC входить? Основним елементом є сюжетна міні-кампанія Shadows of Rose, події якої відбуваються десь прямо перед епілогом основної гри, і грається вся ця кампанія від третьої особи. Цей тип камери також додали з цим DLC і в основну гру. Ну і для звичного для серії режиму Mercenaries додали нових речей (але я в нього ніколи не граю). І щоб одразу закрити питання – камера від третьої особи, що в новій історії, що в основній грі відчувається не дуже. На відміну від нового RE2 чи RE3 (2020), цю гру будували і балансували від першої особи, тому хоча нова камера функціонує адекватно, грати так не дуже зручно.

А сама кампанія Shadows of Rose просто дратує. Сюжет в Village був фіговим в будь-якому випадку, тому я не здивований, що в цьому DLC нічого важливого не кажуть і знову силою заштовхують ще більше прив’язок до минулих проектів. Повторне використання локацій з основної гри теж не дивує – так, було б прикольно побачити нові, але існуючи непогано переробили під новий контекст. Що дратує так це те, що основні механіки гри все ще неймовірно нудні, а коли гра намагається це виправити, то робить це дуже погано. Наприклад – тут фактично один в один повторюється одна з частин Village, яка працювала як чисто пригодницька гра. Але цього разу, вони придумали концептуально прикольні механіки, які роблять ґеймплей в цій секції цікавим і менш передбачуваним, на відміну від основної гри, де та секція кожен раз проходиться абсолютно однаково. Але ці нові механіки настільки погано реалізовані, що в результаті сумніваєшся, чи не краще було б залишити цей сегмент лінійним атракціоном.

Розробники намагались зробити щось цікаве, не можу не признати, але в Shadows of Rose грати неприємно навіть перший раз. Тому якщо ви не величезний фанат режиму Mercenaries в Village, то я не знаю, чому б ви захотіли це DLC купувати. Хоча DLC для RE7 були просто експериментальними, вони хоча б були реально цікавими і незвичайними, а Not a Hero та End of Zoe було дійсно приємно проходити. Але в цьому випадку, вам треба обожнювати Village настільки, щоб хотіти просто ще того ж, і навіть в цьому випадку є великий шанс, що Winters’ Expansion вам не сподобається.