Кілька думок про: Tron: Identity

Кілька думок про: Tron: Identity

Bithell Games випустили декілька маленьких і простих, але вартих уваги проектів за останні 10 років. Найвідомішим проектом залишається Thomas Was Alone, але для цієї маленької команди немає якогось “свого типу” ігор і вони часто пробують щось нове. Та все ж, декілька з проектів працюють за принципом пригодницької гри з елементами visual novel, як це було з дуже прикольною Subsurface Circular, і Tron: Identity підходить під такий же опис. Лише цього разу він настільки простий, що це проблема.

Tron: Identity, review, огляд Tron: Identity, review, огляд Tron: Identity, review, огляд

Гра проходиться як “інтерактивна книга” з візуальним оформленням, де вам в ролі програми-детектива зі світу серії Tron треба розслідувати причини і наслідки дивного вибуху. Більшу частину свого часу ви проводите в діалогах з іншими програмами, під час яких ваші вибори будуть впливати на ваше сприйняття ними, в результаті чого ви зможете отримати декілька різних закінчень історії. Другим основним елементом гри виступає доволі проста, але непогана, міні-гра де вам треба “дефрагментувати” пам’ять програм поєднуючи символи та числа за певними правилами. І ще інколи на екранах локацій у вас будуть необов’язкові точки, куди можна клікнути для додаткової історії світу. На чому, в принципі, вся гра і побудована, як здається. На спробі розвити всесвіт Tron, зробити маленьку історію в ньому, яка буде його розвивати… Просто, Tron вже скільки разів намагались перетворити на “серію”, і жодного разу це не вдавалось. І, на мою думку, найбільш успішною була спроба з чудовим Tron 2.0, який судячи з усього тепер все одно не в каноні…

Сценарій в Tron: Identity прикольний, що для Bithell Games очікувано. Читати діалоги і описи речей прикольно, просто… Цей “всесвіт” сам по собі не викликає ніяких емоцій, тому історія гри (яка доволі коротка при цьому) сприймається як просто якась подія, про яку легко забути. Можливо, якби цих персонажів і цей світ розвивали не 2 години, а більше, то з цього і могло щось вийти, але з іншого боку, з таким ґеймплеєм це би швидко набридло. Тому можливо хардкорні фани Tron знайдуть що тут полюбити, але для мене цей проект був просто “цікавим”, з класним стилем і гарним саундтреком. Але є дуже великий шанс, що через пару місяців я цю гру навіть не згадаю.