Кілька думок про: House Flipper 2

Кілька думок про: House Flipper 2

Я майже ніколи не граю в різні “симулятори”, але після проходження PowerWash Simulator в кінці позаминулого року, мене зацікавив House Flipper 2 під кінець минулого. Я бачив багато позитивних відгуків про першу гру і бачив, як вона в цілому працює, тому приблизно розумів про що буде гра. Яка виявилась… норм, мабуть? Для мене, кому всі ці симулятори роботи не подобаються, воно було не сильно захоплююче і не таке веселе як PowerWash Simulator. Але непогано.

House Flipper 2, review, огляд House Flipper 2, review, огляд House Flipper 2, review, огляд

Основна зав’язка “сюжетної” кампанії House Flipper 2 дуже проста – вам треба виконувати квести-замовлення для різних людей, які зазвичай потребують прибирання, ремонт та інколи навіть перебудову домів. У всіх цих “квестів” є чіткі задачі і робити те, чого клієнт не хоче, вам навіть не дозволять, тому ця кампанія працює як типу туторіал для більш відкритих місій гри, де вам треба придбати, переробити та продати будинок (про що і назва гри). В кампанії ця можливість стає доступною десь з середини, але також в грі є режим пісочниці, де це є завжди. Я зробив такий перепродаж будинку лише один раз, не дивлячись на те, що гра нібито про це, бо процес виявився неймовірно нудним і не дуже зрозумілим. Ну, тобто, я певен що якісь елементи ремонту та перебудови впливали на ціну, за яку будинок хотіли придбати, але як саме і що – гра не пояснює взагалі. Чи важливо якого кольору стіни і чи кольори співпадають? І чи всі меблі одного стилю? На відміну від квестів, в яких вас ведуть за руку, тут не розповідають взагалі нічого.

Що в цілому характеризує гру – вона дуже неконсистентна в реалізації своїх елементів. Деякі з задач дуже легкі для розуміння і прикольні. Деякі виконувати неприємно і вони абсолютно нелогічні. Є спеціальні місії де ви збираєте меблі самі, і ідея дуже цікава. Але в цьому режимі під кожну дію камера підібрана жахливо, а крутити її неймовірно складно. Це насправді, можливо, найгірший приклад камери в іграх, який я взагалі в житті бачив – такий жах лише навмисно можна зробити. Є і купа елементів, які гра не пояснює взагалі, і якщо ви не грали в схожі ігри, то можете легко не зрозуміти що відбувається і навіщо.

Тому навіть не знаю, що про цей проект сказати. Сюжетні (але сюжет і озвучення тут бридкі) квести мені в цілому сподобались, але це не настільки захопливо і медитативно, як PowerWash Simulator. Основна механіка перепродажу будинків, яка в назві гри, мені взагалі не сподобалась, але може тим, кому подобаються симулятори буде цікавіше. Проект в цілому непоганий, але просто недостатньо цікавий. Може сподобається тим, хто захоче в пісочниці ліпити навмисно жахливі і нелогічні будинки.