Думки про: Trepang2

Думки про: Trepang2

Коли я вперше почув про Trepang2, ідея мене дуже зацікавила – FPS гра, яка намагається відтворити вибуховий стиль F.E.A.R. та Black на PS2 від Criterion Games, але оновлений під сучасність? Обов’язково треба пограти! А потім перед виходом гри з’явилась її демо версія і хоча ґеймплей був дійсно вибуховим і стильним, грати було неймовірно нудно. Дизайн рівнів був просто бридкий і в цілому проект відчувався як дешева копія чогось прикольного, в найгіршому сенсі. Тому, я проігнорував проект і забув би про нього, якби декілька знайомих не сказали мені, що гра насправді краще, ніж мені здалося на перший погляд. Тож я пройшов гру з DLC і тепер без сумнівів можу сказати, що не помилявся в своїх перших оцінках.

Trepang2, review, огляд Trepang2, review, огляд Trepang2, review, огляд

Найкращим елементом Trepang2, яким гра і рекламує себе, є те, що як тільки ви та вороги відкриваєте вогонь, то на екрані постійно відбувається щось дуже епічне. З усіх боків летять іскри, вибухи крові, частини тіл, частини стін, що особливо круто виглядає якщо ви вповільнюєте час. Що одразу нагадує F.E.A.R., але окрім всіх тих можливостей руху та бою, які були в тій грі, у вас також є можливість брати ворогів в заручники (і кидати їх в купу інших ворогів), ставати невидимим, ковзати по підлозі (що також є атакою, яка підкидає ворогів) і змінювати конфігурацію зброї… Якщо так подумати, все це дуже нагадує Crysis. Тому, мабуть дійсно можна описати основні механіки ґеймплею як F.E.A.R. плюс Crysis. І не те, щоб це було погано – це і виглядає круто, і відчувається прикольно. І в залежності від того, як ви граєте, ви можете вибирати які з цих можливостей використовувати, а про кнопки яких ви скоріш за все забудете.

Якби на таких сильних основних механіках була побудована настільки ж сильна гра, то було б ще краще. Але, на жаль ми отримали Trepang2. Де рівні жахливі настільки, що складно зрозуміти куди йти і навіщо навіть тоді, коли навколо нічого не вибухає. Де кожна бійка або хвиля ворогів зроблена не цікаво в кращому випадку, а в гіршому вони бісять. Де будь-які спроби додати горор чи якісь надприродні елементи (які робляться мабуть тому, що на цьому побудована F.E.A.R.) кожен раз роблять гру гірше. Де сюжет написаний жахливо і сприймати його серйозно неможливо, але гра постійно робить на ньому акцент… Чомусь, гра побудована на ідеї окремих місій, між якими ви повертаєтесь “додому”, де треба поповнити запаси патронів або змінити зброю, вибрати нову місію і знову сісти в гелікоптер. Що звучить непогано, але реалізовано дуже погано і просто безцільно з’їдає ваш час. В одному з DLC в гру додали режим Виживання, якщо вам цікаво (мені не було), в який теж треба заходити з цієї бази. А в другому DLC додали декілька нових типів зброї та місій, які роблять гру довше, але не роблять її цікавіше.

Я не можу сказати, що проходити Trepang2 мені не сподобалось зовсім. Просто я не міг позбутись думок, що це якийсь мод чи це насправді пітч-проект для видавців, з якого потім треба зробити нормальну гру… Хоча, навіть так порівнювати гру я вже не маю права – останні декілька років моди, які перетворили на повноцінні ігри, робили набагато якісніше і краще. Так, якщо вам дуже хочеться пограти в щось “схоже на F.E.A.R.” і щось нове, щось, що дійсно можна порівняти з точки зору вибуховості з цією класикою, то інших варіантів я вам зараз не запропоную. Але якщо ви хочете просто пограти в якісну FPS, то таких ігор зараз вистачає. І нічого вам не заважає пограти в серію F.E.A.R., яка досі дуже крута і набагато краще, ніж ця гра.